Köp- och leveransvillkor

kopvillkor
Afrikanska kompaniet HB

Hälsingehöjden 1

11331 Stockholm, SWEDEN

Vi har ingen butiksförsäljning - endast via internet.

Organisationsnummer: 969745-5138

VAT (moms) nr: SE969745513801

Kontonummer Danske Bank: 13450151002

IBAN: SE22 1200 0000 0134 5015 1002

BIC/SWIFT: DABASESX

Köpvillkor


-  Vi skickar alltid en orderbekräftelse med pris, fraktkostnad samt
   förväntad leveranstid
-  Vi skickar lagerprodukter inom en vecka
-  För order upp till 800:- inkl. moms kostar frakten  60:- 
-  För order över 800:- inkl. moms bjuder vi på frakten
-  Vi skickar inrikes med PostNord, eller DHL.

Enhetsfrakt till Danmark & Finland 300 SEK. Tillsvidare (maj 2020) kan vi inte leverera till Norge.

Orders from rest of Europe (except Denmark & Finland):

We ship to all all EU countries to your doorstep with UPS. Please contact us for details of costs. All orders require full prepayment before shipping.

Våra produkter och priser
Alla priser i butiken, på websidan och i annonser är i SEK och inklusive moms (25%). Vi reserverar oss mot eventuella felaktigheter som kan finnas både i text och pris. Skulle något fel upptäckas är vi mycket tacksamma för information från dig om detta.  För att handla hos oss måste du vara över 18 år. När du lägger en order i vår webbutik godkänner du också våra köpvillkor. Produkten förblir säljarens egendom tills den är till fullo betald.
Vill du beställa någon produkt i större kvantiteter, tex som företagsgåvor, är du välkommen att höra av dig till oss för en offert. Maila till: info@afrikanskakompaniet.se eller ring oss, 070-090 8511


Hos Afrikanska Kompaniet HB kan du betala på fyra sätt:
-  Faktura via Klarna, avgift 40:-
-  Med kreditkort
-  Kontant vid leverans med Postförskott (se www.postnord.se för avgifter)
-  Förskott med bankgirobetalning


Klarna Faktura:
Om du väljer att betala mot faktura: 
14 dagar kredit 
Avgift 40 kr 

Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.


Kommuner, statliga- och övriga organisationer kan behöva kontakta oss för att få ordern hanterad och fakturerad direkt av Afrikanska Kompaniet HB. Skicka ett mail till info@frikanskakompaniet.se . 
OBS! Så väl faktura som leverans av varor kommer av säkerhetsskäl att ske till din folkbokföringsadress.  Vill du skicka en gåva hem till någon annans adress ber vi dig välja ett annat betalsätt.

Kontant vid leverans, Postförskott. 
Du hämtar och betalar ditt paket hos Postnords ombud, plus Postförskottavgift och porto.
Förskott till vårt Bankgiro:
Gå in på din internetbank och genomför betalningen enligt din orderbekräftelse.
1) Betala det bekräftade beloppet till vårt Bg: 486-1522
2) Som referens anger du ditt ordernummer. 
3) När vi mottagit din betalning skickas varorna till dig inom 1 dag. Tänk på att det tar 2-3 bankdagar för betalningen att nå fram till oss.

Leverans och fraktvillkor
Vi packar och skickar normalt varorna till dig inom 5 arbetsdagar. Har du valt att betala med Bg-direkt är leveranstiden den samma men räknat från det att vi mottagit din betalning. Frakt debiteras  med  60kr för order upp till 800:- inkl. moms. För order överstigande 800kr bjuder vi på frakten. Om något skulle bli restnoterat får du genast veta det per mejl  eller telefon. Skulle en vara bli försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad om du inte godkänner ny föreslagen leveranstidpunkt. Icke utlösta försändelser debiteras en returavgift på 150kr.


Paketet kommer normalt fram på 3-5 dagar till ditt utlämningsställe. Du kan söka Postens utlämningsställe www.postnord.se respektive www.dhlpaket.se

OBS! Under pågående corona-pandemi kan leveranstiderna bli längre och en del artiklar kommer inte att kunna beställas hem från vissa leverantörer. Kontakta oss för mer information.


SMS avisering: Vi rekommenderar att du väljer att bli aviserad via SMS till din mobiltelefon. På så sätt får du information om ditt paket 1 dag snabbare än om du ska vänta in en brevavi. Samma dag som paketet kommer till ditt utlämningsställe skickas ett sms till dig med en fyrsiffrig kod som du använder (tillsammans med leg) för att hämta ut ditt paket.


Paket Utrikes, inom EU:
Vi levererar till Finland och Danmark med enhetsfrakt 300 SEK. Vi levererar till övriga EU-länder med UPS. Kontakta oss för fraktkostnad.

Vi levererar tillvidare inte till Norge.


Paket som inte hämtats ut hos ombud:
Paketen returneras till Afrikanska Kompaniet HB efter 14 dagars liggetid hos ombudet. Har Ditt paket returnerats till oss kan du kontakta oss för ny leverans. Du måste då betala ny frakt för Din försändelse.  För outlösta paket som gått i retur till oss och där kunden ångrat sitt köp, debiteras en returavgift på 150 SEK. 

Ångerrätt och reklamationer
Afrikanska Kompaniet HB följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.


Ångerrätt
Om du ångrar köpet och vill lämna tillbaka eller byta varan erbjuder vi 14 dagars öppet köp vid oanvänd vara med obruten förpackning. Du som kund står för returfrakten till oss. Om du vill byta varan mot något annat, står vi för frakten tillbaka till dig. 


Returadressen är: 
Afrikanska Kompaniet HB
Hälsingehöjden 1

11331 Stockholm


Reklamationer
Om en vara är felaktig eller transportskadad ska du kontakta oss så snart felet upptäckts. Skriv ett mail till info@afrikanskakompaniet.se och ange felet så får ni hjälp med retur och makulering av köpet. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet.  Afrikanska Kompaniet står för returfrakten och vi ersätter dig med ny vara alternativt återbetalar dina pengar. När returen skickas till oss måste kundnummer och order/fakturanummer framgå av försändelsen. Vi återbetalar pengar för returer och godkända reklamationer inom 14 dagar.

Sekretesspolicy och nyhetsbrev
Som kund hos oss har du möjlighet att få vårt nyhetsbrev med unika erbjudanden och tips om nyheter.  Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att skicka ett mail till: info@afrikanskakompaniet.se Kunders personuppgifter som lämnas vid registrering behandlas konfidentiellt.  Uppgifterna används för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot kund, skicka order till rätt adress samt att kontrollera kreditvärdighet vid fakturabetalning. Personnummer behöver endast lämnas av de kunder som önskar betala mot faktura.
Policy för hantering av E-postadresser 
Av respekt för prenumeranter på Afrikanska Kompaniets nyhetsbrev gäller följande för hantering av prenumeranters e-postadresser och övrig information: Våra prenumeranters E-postadresser skall under inga omständigheter säljas, hyras ut eller på andra sätt upplåtas till annan part. Utskick görs på sådant sätt att en E-postadress ej blir tillgänglig för andra än aktuell mottagare. I de fall då prenumeranter väljer att avsluta sin prenumeration på vårt nyhetsbrev kommer detta omedelbart och utan förbehåll att respekteras. Allt enligt GDPR.